Neturite vietos namuose visai kojai? O gal abejojate, kad pavyks tinkamai supjaustyti? Mes siūlome išeitį, ispaniškas kumpis nupjaustytas nuo kaulo ir sudalintas, patogiomis pakuotėmis, kad visuomet išliktų šviežias. Be to, tai leidžia pasidalinti kumpį net keletui kumpio mėgėjų.
Kuo ypatingi šie kumpiai?
Ispaniškas kumpis Jamon (chamon) ruošiamas pagal tradicijas siekiančias net Romos imperijos laikus. Ilgo vytinimo proceso sukristalizuotas itin ryškus ir malonus, tarpusavyje harmoningai derintis skonis – vienas iš pagrindinių skiriamųjų šių kumpių bruožų. Vytinti kumpiai – tai tikras ispaniškos virtuvės pasididžiavimas. Tokių kumpių gamyboje nenaudojami jokie skonių stiprikliai į Lietuvą atvežami tiesiai iš vietinių Ispanijos ūkių.
JAMON DESHUESADO be kaulo ir be odos, pjaustytas kumpis – taupo jūsų vietą, laiką ir užtikriną, kad visuomet turėtumėte šviežaaus kumpio gabalėlį namuose.
Ką reikėtų žinoti apie ispaniškus vytintus kumpius?
- Šie kumpiai išsiskiria savo švelnia tekstūra ir subalansuotu skoniu.
- Natūraliai džiovintas „su oru“ nemažiau nei 18 mėnesių.
- Tolygaus, daugiau nei metus trunkančio, kietėjimo proceso subrandintas ryškus persipinantis riešutų irvaisių skonis.
- Šiuose kumpiuose itin puikiai subalansuotos liesoji ir riebioji dalis leidžia jam tolygiai tirpti burnoje.
- Subtilūs medžio, kumpio, džiovintų vaisių, riešutų ir minkštojo sūrio poskoniai burnoje subalansuoja švelnumą ir sūrumą.
- Dėl ryškaus skonio, labai plačiai panaudojamas bet kuriame patiekale.
Kaip vartojamas ispaniškas kumpis?
Kitaip nei su kitais kumpiais, šis jau sudalintas atskiromis dalimis, kurios leidžia nesibaiminti, dėl kumpio suvartojimo greičio. O tarp atskirų kumpių, galite net daryti pertrauką, patogiai, neštis į svečius ar darbą. Tačiau, jei jums kyla klausimų kaip vartoti kumpį, pasidalinsime keletu idėjų:
- Kepinuose: sloksniuotos tešlos bandelėse, pyragėliuose ir suktinukuose, bus puikus užkandis tiek namuose, tiek išsinešimui.
- Įvairiuose patiekaluose: plono kumpio juostelės, bet kuriam troškiniui, pastai ar apkepui suteiks ne tik sodrų aromatą, bet ir skonį.
- Salotose: kumpis salotose puikiai žaidžia su sultingomis ir gaiviomis daržovėmis ar vaisiais, sukurdamas harmoningą saldumo ir sūrumo pusiausvyrą burnoje, nebijokite eksperimentuoti su tokiais vaisiais kaip mangas, melionas, apelsinas, kriaušės ir pan.
- Užkandėlėse: pasitelkite savo fantaziją, nes kumpio bangelė, bet kurį vieno kąsnio užkandį nuspalvins dar neregėtom spalvom ir nustebins jūsų svečius.
- Desertuose: jei nebijote eksperimentuoti virtuvėje, kumpį desertuose jau kuris laikas naudoja aukščiausios klasės šefai, tik teks atidžiau paieškoti idėjų.
- Tiesiog mėgaukitės sultingais kumpio kąsneliais, klientai sako, kad tinkamoje virtuvės vietoje padėtas kumpelis ištirpsta labai greitai.
Jei turite papildomų klausimų, kriepkitės, mes su malonumu jums atsakysime ir pakonsultuosime!