Ispaniškas kumpis Jamon (chamon) ruošiamas pagal tradicijas siekiančias net Romos imperijos laikus. Senų tradicijų ir ilgo vytinimo proceso sukristalizuotas itin ryškus ir malonus skonis – tai vienas iš pagrindinių skiriamųjų šių kumpių bruožų. Tai tikras ispaniškos virtuvės pasididžiavimas. Šių kumpių gamyboje nenaudojami skonių stiprikliai ir jie vežami tiesiai iš Ispanijos ūkių ant jūsų stalo.
Jamon Reserva ispaniškas kumpis – mūsų klientų populiariausias pasirinkimas.
Ką reikėtų žinoti apie Jamon Reserva?
- Šio kumpio vienas iš skiriamųjų bruožų suteikiantis išskirtiną skonį, tai kiaulių rūšis. Jamon Reserva tai tik aukščiausios rūšies baltųjų kiaulių kumpis, kuris išsiskiria savo tekstūra ir skoniu.
- Natūraliai džiovintas „su oru” nemažiau nei 20 mėnesių.
- Tolygaus, daugiau nei metus trunkančio, kietėjimo proceso sukristalizuotas itin ryškus skonis.
- Šiuose kumpiuose itin puikiai subalansuotos liesoji ir riebioji dalis leidžia mėgautis suderintu ir maloniu skoniu.
- Subtilūs medžio, kumpio, džiovintų vaisių, riešutų ir minkštojo sūrio poskoniai puikiai burnoje subalansuoja švelnumą ir sūrumą.
- Dėl ryškaus skonio, plačiai panaudojamas, puikiai tinka gardinti salotas, patiekalus, užkandėles ar skanauti vieną.
Kaip vartojamas ispaniškas kumpis?
Dažnai girdime, kad norisi kumpio, bet baiminamasi kaip pavyks jį suvartoti. Galime užtikrinti, kad su kiekvienu kumpiu jūs gausite ir nedidelę atmintinę, kaip teisingai jį laikyti, kad būtų galima mėgautis kuo ilgiau. Užtikriname, kad vytintas kumpis teisingai laikomas ir prižiūrimas nepraranda savo skoninių savybių. Klientai sako, kad padėjus patogioje vietoje jis gali išnykti net kaip saldainiai.
O jei jums trūksta idėjų kaip jį vartoti, prašom, dar keletas:
- Kepinuose: sloksniuotos tešlos bandelėse, pyragėliuose ir suktinukuose, bus puikus užkandis tiek namuose, tiek išsinešimui.
- Įvairiuose patiekaluose: plono kumpio juostelės, bet kuriam troškiniui, pastai ar apkepui suteiks ne tik sodrų aromatą, bet ir skonį.
- Salotose: kumpis salotose puikiai žaidžia su sultingomis ir gaiviomis daržovėmis ar vaisiais, sukurdamas harmoningą saldumo ir sūrumo pusiausvyrą burnoje, nebijokite eksperimentuoti su tokiais vaisiais kaip mangas, melionas, apelsinas, kriaušės ir pan.
- Užkandėlėse: pasitelkite savo fantaziją, nes kumpio bangelė, bet kurį vieno kąsnio užkandį nuspalvins dar neregėtom spalvom ir nustebins jūsų svečius.
- Desertuose: jei nebijote eksperimentuoti virtuvėje, kumpį desertuose jau kuris laikas naudoja aukščiausios klasės šefai, tik teks atidžiau paieškoti idėjų.
- Tiesiog mėgaukitės sultingais kumpio kąsneliais, klientai sako, kad tinkamoje virtuvės vietoje padėtas kumpelis ištirpsta labai greitai.
Jei turite papildomų klausimų, kriepkitės, mes su malonumu jums atsakysime ir pakonsultuosime!
Spalva: tolygus pjūvis nuo švelniai rožinės iki purpurinės raudonos liesoje pusėje. Balta ir gelsva riebalų pusėje.
Kvapas: subtilus derinys seno medžio, kumpio, džiovintų vaisių ir riešutų, minkštojo sūrio.
Skonis: švelnus, sūrus.
Džiovinimas ir brandinimas „su oru” (ne mažiau): 20 mėnesių.
Vidutinis vieneto svoris: 8 kg.