Populiariausias vytinas kumpis JAMON CURADO su kaulu! Tiesiai iš Ispanijos ūkių ant jūsų stalo. Tai viena geriausių dovanų, kurią galite padovanoti sau, savo draugams, šeimai ar kolegai. Tirpsta burnoje ir tiesiog nukelia prisiminimais į saulėtosios Ispanijos gatveles. Dar neragavai? BŪTINA išbandyti!
Kuo ypatingas vytintas kumpis iš Ispanijos?
Ispaniškas vytintas kumpis Jamon (chamon) gaminamas pagal net Romos imperijos laikus siekiančias tradicijas. Ilgas vytinimo procesas “su oru” padeda sukristalizuoti itin ryškų ir malonų, tarpusavyje harmoningai derantį skonį. Vytinti, bet burnoje tirpstantys kumpiai – tai ispaniškos virtuvės pasididžiavimas, nepaliekantis abejingų. Gaminant šiuos kumpius nenaudojami skonių stiprikliai, o į Lietuvą jie atkeliauja tiesiai iš vietinių Ispanijos ūkių.
Ką reikėtų žinoti apie ispaniškus vytintus kumpius?
- Išsiskiria itin švelnia tekstūra ir subalansuotu skoniu.
- Džiovinimas „oru“ trunka nemažiau nei 14 mėnesių.
- Itin tolygaus, daugiau nei metus trunkantis, kietėjimo procesas padeda subrandinti subtilų ir ryškų skonį.
- Burnoje persipina riešutų ir vaisių poskoniai.
- Tobulai subalansuotos liesoji ir riebioji dalys leidžia tolygiai tirpti burnoje.
- Džiovintų vaisių, riešutų ir minkštojo sūrio poskoniai burnoje subalansuoja švelnumą ir sūrumą.
Kaip vartojamas ispaniškas kumpis?
Norėtumėte tokio kumpio, bet svarstote ar nepritrūksite fantazijos, kaip jį suvartoti? Mes jums pateiksime nedidelį idėjų sąrašą, kur jį naudoja tikri ispanai:
- Kepinuose: sloksniuotos tešlos bandelėse, pyragėliuose ir suktinukuose, bus puikus užkandis tiek namuose, tiek išsinešimui.
- Įvairiuose patiekaluose: plono kumpio juostelės, bet kuriam troškiniui, pastai ar apkepui suteiks ne tik sodrų aromatą, bet ir skonį.
- Salotose: kumpis salotose puikiai žaidžia su sultingomis ir gaiviomis daržovėmis ar vaisiais, sukurdamas harmoningą saldumo ir sūrumo pusiausvyrą burnoje, nebijokite eksperimentuoti su tokiais vaisiais kaip mangas, melionas, apelsinas, kriaušės ir pan.
- Užkandėlėse: pasitelkite savo fantaziją, nes kumpio bangelė, bet kurį vieno kąsnio užkandį nuspalvins dar neregėtom spalvom ir nustebins jūsų svečius.
- Desertuose: jei nebijote eksperimentuoti virtuvėje, kumpį desertuose jau kuris laikas naudoja aukščiausios klasės šefai, tik teks atidžiau paieškoti idėjų.
- Tiesiog mėgaukitės sultingais kumpio kąsneliais, klientai sako, kad tinkamoje virtuvės vietoje padėtas kumpelis ištirpsta labai greitai.
Jei abejojate dėl kojos laikymui reikalingos vietos ir sąlygų, galime jums pasiūlyti, be kaulo ir odos. Šis ispaniškas kumpis supakuotas nedideliais gabalėliais, kas leidžia jį ilgiau išlaikyti šviežią, dalintis su kitais ir patogiai vartoti.
Turite papildomų klausimų, o gal abejonių? Mūsų kolektyvas mielai papasakos jums daugiau!