Kokia tikroji ispaniškos virtuvės patiekalų paslaptis? Kas taip sodriai nudažo jų lėkštes ir užburia nosis? Mes žinome – tai chorizo dešra. Vienas seniausių, rašytiniuose šaltiniuose užfiksuotų, ispaniškų užkandžių.
Chorizo dešros gamyba paremta itin giliomis tradicijomis ir iš kartos į kartą, šimtmečiais perduodama receptūra.
Tai išskirtinės kokybės gaminys pagamintas iš Iberijos (chorizo iberico) kiaulienos. Jos skonio ir išvaizdos neįmanoma sumaišyti su jokia kitokia dešra. Nepakartojamą skonį jai suteikia aukštos kokybės, ispaniškų kiaulių rūšies mėsa. Išskirtinę išvaizdą (netolygų grublėtumą) suformuoja stambiai kapotos kiaulienos gabalėliai, kurie kiekviename grežinėlyje leidžia pamatyti jos gryną sudėtį. O bene, plačiausiai žinomas jos bruožas – itin ryški ir sodri spalva, išgaunamas gamyboje naudojant paprikas. Šimtmečiai, tradicijos, kokybė ir geriausi vietos produktai susijungia į vieną bendrą, išskirtinį gaminį – Chorizo. Jei kada teko lankytis Ispanijoje, chorizo dešra yra – neišvengiamas ingredientas tiek užkandžių lėkštėje, tiek karštuose patiekaluose.
Ši dešra ypatingai populiari ispanų ir meksikiečių virtuvėje, nemažai paplitusi ir Portugalijoje. Dėl sodraus, ryškaus skonio bei spalvos mėgstama vartoti kaip atskiras užkandis bendroje lėkštėje su marinuotomis alyvuogėmis ir kaip prieskonis maisto gamyboje. Vos keletas dešros grėžinėlių, bet kokiam jūsų patiekalui suteiks ryškų skonį ir aromatą.
Laikymo sąlygos
Laikyti vėsioje ir sausoje vietoje. Saugoti nuo tiesioginių saulės spindulių. Atidarius pakuotę laikyti šaldytuve.