Ispaniški vytinti kumpiai Jamon Bellota Iberico.
Dėl išskirtinių jo skoninių savybių, vienas labiausiai gurmanų ir maisto kritikų vertinamų kumpių visame pasaulyje. Puiki dovana maisto žinovui, gurmanui ar bet kuriam kitam aukščiausią kokybę vertinančiam žmogui.
Tai itin griežtai išskirtinėmis sąlygomis laikomų juodųjų Iberico kiaulių kumpis. Šios kiaulės ganosi laisvai tarp Ispanijos ir Portugalijos esančiuose kalnuose, ąžuolų giraitėse ir išskirtinai šeriamos tik gilėmis ir natūraliais, sveikais produktais. Vietinių meistrų ruošiamas pagal gilias ispaniškas tradicijas ir brandinamas daugiau nei 30 mėnesių.
Kodėl verta rinktis vytintą ispanišką kumpį?
Ispaniško kumpio Jamon (chamon) ruošimo tradicijos siekia net Romos imperijos laikus. Šie vytinti kumpiai pasižymi išsskirtiniu, itin maloniai ryškiu skoniu, kurį sukristalizavo senos tradicijos ir ilgas vytinimo procesas. Tai tikras ispaniškos virtuvės pasididžiavimas. Šių kumpių gamyboje nenaudojami skonių stiprikliai ir jie vežami tiesiai iš Ispanijos ūkių ant jūsų stalo, todėl galite būti tikri, kad savo virtuvėje paskleisite ispanišką virtuvės dvasia.
Ką reikėtų žinoti apie Jamon Bellota Iberico?
Laiko išgryninta receptūra ir brandinimas atskleidžia natūraliausias ir ryškiausias skonių spalvas. Išskirtiniausios savyvės:
- Labai ilgo brandinimo metu susikristalizavęs itin ryškus ir turtingas skonis.
- Malonus vaisių, riešutų, gilių kvapas ir poskonis, nepalieka abejingų.
- Taip pat ilgo brandinimo metu susikristalizavęs sūrumas maloniai žaidžia su skonio receptoriais burnoje tik paryškindamas šio kumpio ryškius poskonius.
- Klientam viena mėgstamiausių šio kumpio savybių – tiesiog tirpstantis lengvumas burnoje.
- Rekomenduojamas vartoti vienas su vynu, nes tai tikras ispaniškas šedevras, o maisto kritikai sako, kad šis skonis vertas kiekvieno cento.
Kaip vartojami ispaniški vytinti kumpiai?
Dažnai girdime, kad kumpio labai norėtųsi, bet baiminamasi kaip pavyks jį suvartoti. Galime užtikrinti, kad su kiekvienu kumpiu jūs gausite ir nedidelę atmintinę, kaip teisingai jį laikyti, kad būtų galima mėgautis kuo ilgiau. Užtikriname, kad vytintas kumpis teisingai laikomas ir prižiūrimas nepraranda savo skoninių savybių. O klientai sako, kad padėjus patogioje vietoje jis gali net išgaruoti!
Išskirtinis Jamon Bellota Iberico kumpis, dėl savo išskirtinio ir subrandinto skonio yra itin pamėgtas gurmanų, todėl jį rekomenduojame tiesiog ragauti, skanauti ir mėgautis vienu. Kaip mėgsta sakyti maisto kritikai, šis skonis vertas kiekvieno cento, todėl rekomenduojame -mėgaukitės juo.
Tačiau jei jums trūksta idėjų kaip galima vartoti ispanišką vytintą kumpį, prašom, keletas idėjų:
Kepinuose: sloksniuotos tešlos bandelėse, pyragėliuose ir suktinukuose, bus puikus užkandis tiek namuose, tiek išsinešimui.
Įvairiuose patiekaluose: plono kumpio juostelės, bet kuriam troškiniui, pastai ar apkepui suteiks ne tik sodrų aromatą, bet ir skonį.
Salotose: kumpis salotose puikiai žaidžia su sultingomis ir gaiviomis daržovėmis ar vaisiais, sukurdamas harmoningą saldumo ir sūrumo pusiausvyrą burnoje, nebijokite eksperimentuoti su tokiais vaisiais kaip mangas, melionas, apelsinas, kriaušės ir pan.
Užkandėlėse: pasitelkite savo fantaziją, nes kumpio bangelė, bet kurį vieno kąsnio užkandį nuspalvins dar neregėtom spalvom ir nustebins jūsų svečius.
Desertuose: jei nebijote eksperimentuoti virtuvėje, kumpį desertuose jau kuris laikas naudoja aukščiausios klasės šefai, tik teks atidžiau paieškoti idėjų.
Tiesiog mėgaukitės sultingais kumpio kąsneliais, klientai sako, kad tinkamoje virtuvės vietoje padėtas kumpelis ištirpsta labai greitai.
Jei turite papildomų klausimų, kreipkitės, mes su malonumu jums atsakysime ir pakonsultuosime!