Gerai žinomą rūkytos lašišos ir citrinos kombinaciją dar labiau paskanins ispaniškas allioli padažas, o žaismingumo suteiks ne visai pagal paskirtį panaudotos sausainių formelės.
Žvaigždutėms su lašiša reikia:
baltos duonos riekelių,
varškės,
krapų,
klasikinio allioli padažo,
rūkytos lašišos,
šviežios citrinos.
Pirmiausia ištrinkite ir su allioli padažu sumaišykite varškę. Čia didelis pagalbininkas bus geras trintuvas: kuo varškė puresnė, tuo skaniau. Lengvo gaivumo suteiks truputis smulkiai pjaustytų krapų, tik juos berkite į jau sutrintą varškę, antraip nesijaus žolynų skonio.
Baltos duonos riekeles paskrudinkite ir, naudodamiesi sausainių formelėmis, išspauskite žvaigždutes.
Aptepkite jas česnakais ir krapais kvepiančia puria varškės mase.
Uždėkite rūkytos lašišos, o ant viršaus – šviežios citrinos gabalėlį. Sotu, skanu ir paprasta!