Šparagų ryšulėliai
Daug žadanti karališkos vakarienės pradžia

Į plonytį kumpio gabalėlį suvynioti šparagų ryšulėliai lėkštėje ne tik atrodo elegantiškai. Tai – labai skanus ir lengvai paruošiamas užkandis arba puikus garnyras prie mėsos patiekalų.

 

Pirmiausia šparagus švariai nuplauname, pašaliname kietus, sumedėjusius kotų galiukus ir, sudėję visus kartu, šiek tiek nupjauname, kad visi būtų lygūs – patiekti svečiams atrodys žymiai gražiau.

 

Didesnį puodą vandens pasūdome, užverdame ir tik tada vos porai minučių panardiname šparagus. Ištraukę iš puodo išsyk kišame po šaltu, kone lediniu vandeniu (arba dar geriau – į dubenį su ledukais). Dėl staigaus temperatūros pasikeitimo šparagus tarsi ištinka šokas, todėl jie, užuot pageltę, išlieka gaivios žalios spalvos.

 

Atvėsintus šparagus išdalijame porcijomis, kiekvieną jų suvyniojame į plonai atriektą kumpio gabaliuką ir pašlakstome alyvuogių aliejumi.

 

Paprasta, elegantiška ir labai skanu!

Gurmaniškas maistas iš Ispanijos

Maloniai šiltas vakaras su artimaisiais ar gerais draugais, apipintas gardžiu maistu ir maloniais pasikalbėjimais. Tokią atmosferą mes atradome pirmą kartą apsilankę Ispanijoje ir iškart ją įsimylėjome.

Giliau susipažinę su ispanų maisto kultūra, pamatę kokį dėmesį ispanai skiria kokybei ir bendruomeniškumui, žinojome, kad norime bent dalelę to atvežti ir į Lietuvą.

Jau daugiau nei šešerius metus dirbame su vietiniais, mažais ispanų ūkiais, atrasdami aukščiausios kokybės gurmaniškus maisto produktus, kuriais dalinamės ir su Jumis.

Atraskite aukščiausios kokybės ispaniškus maisto produktus tiesiai iš gamintojų, paremkite vietinį, tikrą, rankų darbo maistą.