Elegantiški pomidorų laiveliai
Šie pomidorų laiveliai savo skoniais ir kvapais į Jūsų virtuvę įpūs tikro Viduržemio jūros pakrantės vėjo: saulėje prinokę pomidorai, česnakinis allioli ir gardusis parmezanas...

Lietuvoje tokią užkandėlę greičiausiai gaminsite ne iš saulėje, o sandariame šiltnamyje sunokusių pomidorų. Tačiau ypatingo skonio jai suteiks klasikinis arba žolelėmis pagardintas allioli padažas.

 

Kad laiveliai būtų tobuli, pirmiausia reikia nulupti pomidorus. Pomidorų uodegėlėje peiliu įrėžkite negilią X formą, kelioms sekundėms panardinkite į verdantį, o po to – kuo šaltesnį, geriausia ledinį vandenį. Taip odelė nusilups labai lengvai.

 

Nuluptus pomidorus padalinkite ketvirčiais. Tuomet nedideliu peiliu išpjaukite pomidoro minkštimą su sėklomis – iš jo išeis puikios sultys.

 

Klasikinį, česnakais kvepiantį arba žolelėmis pagardintą allioli padažą išmaišykite, jei pernelyg tirštas – įdėkite šaukštą grietinės ir aptepkite pomidorų laivelius. Ant viršaus pabarstykite smulkiai tarkuoto parmezano.

 

Šis paprastas patiekalas gali būti karališkos vakarienės pradžia, garnyras prie mėsos ar žuvies arba lengvas užkandis prie alaus.

Gurmaniškas maistas iš Ispanijos

Maloniai šiltas vakaras su artimaisiais ar gerais draugais, apipintas gardžiu maistu ir maloniais pasikalbėjimais. Tokią atmosferą mes atradome pirmą kartą apsilankę Ispanijoje ir iškart ją įsimylėjome.

Giliau susipažinę su ispanų maisto kultūra, pamatę kokį dėmesį ispanai skiria kokybei ir bendruomeniškumui, žinojome, kad norime bent dalelę to atvežti ir į Lietuvą.

Jau daugiau nei šešerius metus dirbame su vietiniais, mažais ispanų ūkiais, atrasdami aukščiausios kokybės gurmaniškus maisto produktus, kuriais dalinamės ir su Jumis.

Atraskite aukščiausios kokybės ispaniškus maisto produktus tiesiai iš gamintojų, paremkite vietinį, tikrą, rankų darbo maistą.