Šie pomidorų laiveliai savo skoniais ir kvapais į Jūsų virtuvę įpūs tikro Viduržemio jūros pakrantės vėjo: saulėje prinokę pomidorai, česnakinis allioli ir gardusis parmezanas...
Lietuvoje tokią užkandėlę greičiausiai gaminsite ne iš saulėje, o sandariame šiltnamyje sunokusių pomidorų. Tačiau ypatingo skonio jai suteiks klasikinis arba žolelėmis pagardintas allioli padažas.
Kad laiveliai būtų tobuli, pirmiausia reikia nulupti pomidorus. Pomidorų uodegėlėje peiliu įrėžkite negilią X formą, kelioms sekundėms panardinkite į verdantį, o po to – kuo šaltesnį, geriausia ledinį vandenį. Taip odelė nusilups labai lengvai.
Nuluptus pomidorus padalinkite ketvirčiais. Tuomet nedideliu peiliu išpjaukite pomidoro minkštimą su sėklomis – iš jo išeis puikios sultys.
Klasikinį, česnakais kvepiantį arba žolelėmis pagardintą allioli padažą išmaišykite, jei pernelyg tirštas – įdėkite šaukštą grietinės ir aptepkite pomidorų laivelius. Ant viršaus pabarstykite smulkiai tarkuoto parmezano.
Šis paprastas patiekalas gali būti karališkos vakarienės pradžia, garnyras prie mėsos ar žuvies arba lengvas užkandis prie alaus.